Autodeterminación

Amb una paraula: vergonyós. Per un moment sentia com es reproduien els patrons feixistes de qualsevol país actual: negar el dret a l’autodeterminació. No vull ser catastrofista, ni sóc EXAGERADA. El dret a autodeterminar-se és el dret a auto – decidir. Si una no pot escullir per ella mateixa…què li queda? Us imagineu enmig de plaça catalunya discutint sobre el dret a les dones a decidir sobre el nostre cos, i que es portés 2 vegades a debat? Doncs jo m’he sentit igual.
Estem parlan de democracia, de la possibilitat a decidir, i va i una cosa tant BÀSICA com lautodeterminació dels pobles ( de TOTS) es diu que es porta a debat dos vegades. Crec, sincerament, que a alguna gent se li va clavar l’espina de país unit i aixo li va fer sonar l’alarma antiindependentista que porta, sense adonar-se cegament que no és d’això del que es parlava. Molta gent també discutia que PERQUÈ aixo havia d’anar els mínims….doncs bé, és el que fa que hi pugui haver una democracia real i que no sigui una dictadura o semidictadura com passa ara. Si Sahara no decideix per si mateixa, qui té el dret de fer-ho…Marroc? és de lògica, i en el nom de Sahara hi poden anar tants i tants pobles, com qualsevol tribu perduda per l’Àfrica i ocupada fa molts anys, així com també Catalunya. Però la gent va sentir Catalunya, i va tenir por…perquè? No estem parlant d’independencia, ni de nacionalismes, és real. Que Catalunya és un país ocupat des de fa 300 anys, és real, i els únics que no ho accepten son els reis d’espanya, el PP i el PSOE ( amés de 4 altres que tothom sap més o menys qui son). 
Un altre conflicte va sortir amb molta gent…molts d’aquets que parlen que ” no s’ha de dividir més el món”, que “jo soc del món” i que ” no a les fronteres ni a les barreres”. Doncs bé, crec que la majoria desitjariem això..què passa????? DONCS que estem parlan d’uns MÍNIMS que són en relació a la realitat existent, que significa que es lluita dins els límits democràtics actuals, el qual inclou fronteres i barreres. I si, feixisme en països com Espanya. Per mi, que no existissin països seria un màxim, pero el cas és que no s’està parlan d’això. Tot i així, si algú creu que no té mínims i que ell el que vol són els màxims, endavant, pero crec que l’autodeterminació ha d’entrar també en tots moments en els maxims. Si voleu canviar el nom de “pobles”, endavant, si hi voleu posar persones, endavant, avera qui es nega a posar el dret a autodeterminar-me com a persona.
Aquest fet, tant simple per mi, tant poc profund ( no calen masses reflexions), tant discutit….és el que em va fer estar apunt de decidir que deixés tot lo de plaça Catalunya després de dies i dies de treball. I no, no ” son otra vez los putos catalufos estos nacionalistas que solo miran por ellos” , com van dir molts. Som aquella gent que, independentista o no, hem sabut entendre que vol dir Autodeterminacio dels pobles i ho hem vist imprescindible per una democracia de veritat. 
I és que si la gent no pot decidir per ella mateixa, sinó qui l’ocupa…..no és democràcia, és feixisme.

Nos escribe Ingrid, desde Barcelona e indignada

En castellano

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: